Mies muis leest voor.

Elke avond als Mies muis haar kleintjes in bed stopt, verteld ze hun een slaapverhaaltje.

Voordat ze dat doet steekt ze een kaarsje aan en krijgen alle muisjes een mok chocolade melk. Daarna gaan de muisjes naar de badkamer om hun tandjes te poetsen. Ten slotte rennen ze allemaal snel naar hun bedjes toe om te luisteren naar een nieuw verhaaltje. Ze slapen gezellig met zijn alle in een 3 hoog stapelbed. Mies muis gaat in de schommelstoel zitten en begint te vertellen.

Er was eens een prinses die zich elke dag verveelde. De lakeien van het kasteel deden namelijk al het werk. Klagend ging ze naar haar moeder, de koningin. De koningin vertelde haar dat ze een wandeling kon gaan maken omdat de zon vandaag zo mooi schijnt en de bomen in de bloesem staan.

Het prinsesje luisterde en ging naar het bos. Haar moeder had gelijk, de bloesem was prachtig en de Anemoontjes vormden een mooie witte deken op de grond. Het prinsesje wilde een bloemetje plukken maar nog voordat ze het bloempje uit de grond kon trekken, hoorde ze iemand roepen. Onder het bloempje zat een muisje met een schattig jurkje aan.  ´´Hallo.´´ zei het prinsesje ´´Hoe heet jij?´´ vroeg ze daarna.

´´Ik heet Marieke en jij mag die bloemetjes niet plukken hoor!´´ riep het kleine muisje. ´´Waarom mag dat niet?´´ vroeg het prinsesje verbaasd. ´´ Nou, dan kan je zien hoe de muisjes uit hun holletjes komen. Ze zijn net wakker, ze hebben namelijk lang geslapen in de winter en de zon verblind hun dan. De stoute vos kan ons dan sneller pakken. Oh en bovendien, ook niet alle mensen vinden ons leuk.´´ antwoordde het muisje vlug.´´Oh dat wist ik niet.´´ excuseerde de Princess zich.  ´´ik snap niet dat niet alle mensen jullie niet leuk vinden, ik vind jou namelijk wel leuk hoor.´´ Het muisje Marieke kreeg rode wangetjes. ´´Kan ik je misschien ergens mee helpen?´´ vroeg het prinsesje. ´´Ik verveel me zo!´´ Klaagde ze.´´Nou, al onze voorraden zijn op dus we moeten nu eten zoeken.´´ Zei Muisje Marieke. ´´Oke, wat eten muisjes dan?´´ vroeg het prinsesje.´´Wij eten nootjes en zaden, oh en ik ben dol op pindakaas! De mensen denken dat we kaas eten maar dat is een fabeltje hoor!´´ Vertelde het muisje.Het prinsesje kreeg een idee. ´´Wacht hier, Ik ren naar het kasteel en vraag wat te eten aan de bakker, die heeft een zakken vol zaadjes.!´´Muisje Marieke was enthousiast en vertelde het prinsesje dat ze zou wachten tot ze terug was.Even later was het prinsesje terug met een zak vol zaadjes. ´´Joh! dat zijn er veel!´´ riep Muisje Marieke. ´´Daar kan onze hele familie en vast ook onze buren van eten.´´ Ze floot op haar muizenpootje en opeens kwamen er heel veel muisjes onder de bloemetjes vandaan die allemaal hun broekzakjes vulde met zaadjes. ´´Dankjewel hoor dat is heel lief.´´ zei muisje Marieke bedankend.´´Geen probleem!´´ Zei het princesje. ´´Ik moet nu wel weer naar huis, het wordt straks donker.´´ ´´Oke, hopelijk zien we je snel weer!´´ Riep muisje Marieke. Waarop het prinsesje antwoordde: ´´Natuurlijk! Ik zal je elke week bezoeken!.´´Tevreden ging het prinsesje naar huis. De muisjes en het prinsesje leefden allemaal nog lang en gelukkig.

Mies muis klapte haar voorlees boek dicht en zag dat al haar 6 de muizenkindjes al lagen te slapen.

Ze blies het kaarsje uit en fluisterde ´´Slaap lekker mijn lieve muisjes.´´