Introductie

Welkom op mijn website.

Ik heb een klein (web)winkeltje waarin ik mijn eigen gemaakte sieraden en knuffels verkoop.

Wil je op de hoogte blijven, geef je dan op voor de nieuwsbrief Klik hier

Onder het kopje ”Home” kan je zien wat ik als laatste gemaakt heb.

Onder het kopje “Sieraden” Dat zijn mijn zelfgemaakte sieraden. Sieraden maken is ook een vorm van handwerken zoals : met kraaltjes haken of weven, kraaltjes aan elkaar rijgen/naaien, frivolité enzovoorts. Gecombineerd met ijzerdraad buigen om daar slotjes aan te maken of andere mooi sieraden.

Onder het kopje ”Knuffels” hier vind je mijn zelfgemaakte Knuffels ze hete Knoevels en Knoevels is het Limburgs woord voor Knuffel en Le Doudou is het Franse woord voor knuffel. Ik maak verschil tussen Doudou’s en Knoevels omdat de Knoevels in mijn verhaaltjes voorkomen.

De Doudou’s zijn creaties waar ik me helemaal in uit kan leven en waar heel wat fijne uurtjes werk in heb zitten. Soms duurt het wel weken lang voor er eentje af is. Hier kan ik lekker allerlei techniekjes in verwerken zoals haken, breien, frivolité, weven, borduren, naaien, met kraaltjes werken en leer bewerken.

Van knuffels heb ik vaak 2x plezier, als ze klaar zijn komen ze fijn in de vitrinekast te zitten en als dan een vriendin, buurvrouw, familie, mijn wandelgroep of iemand van de Franse les een baby of kleinkind krijgt dan er een cadeau te geven. Of als een knuffel verkocht heb. Het idee dat zo’n knuffeltje wel jaren lang in een kind zijn/haar bedje ligt geeft heel veel voldoening. Daarom is het ook heel leuk de slaapverhaaltjes te schrijven, mijn knuffels maken daarin dan de leukste dingen mee. Als je dan van een vriendin hoort dat haar kleinkind vraagt: “Vertel nog eens een verhaaltje van de Knoevels!” Dan weet je dat goed werk hebt geleverd.

De Sleepy’s zijn Knuffels met een ander lijfje zodat ze geschikt zijn om bij de baby in bed te leggen. Ik maak niet alleen knuffels ook maak ik regelmatig iets voor mijn dochters of mezelf bijvoorbeeld tassen, trui of een topje, huis decoratie spulletjes zoals een kussen of tafelkleedje.

Hoe ik aan de naam Hobbytina ben gekomen? Mijn 2de doopnaam is “AlberdTina“, Omdat “Tina” leuk klinkt heb ik voor “Tina”” gekozen. Ik maak sieraden, knuffels en met regelmaat ook andere creatieve dingen. Ik een naam wilde waaraan je meteen kan zien wat ik doe is dan “Hobby” een naam die alles omvat. “Hobby” en “Tina” samen is dus “Hobbytina

Veel plezier op mijn websites