Slaapverhaaltjes

Heel lang geleden was er eens een meisje dat “Mia” hete.

Ze ontdekte het “Knoevelbos”

Vlak voorbij de grote eik ligt een gigantische rotsheuvel. Daarvoor ligt een open stuk bos waar ook een beuk staat en er een kronkelend beekje sijpelt.

Pas geleden hebben wij ontdekt dat in dit Limburgse stukje bos Knoevels wonen.

Hier wonen allemaal dieren families die de leukste, spannendste, en grappigste verhaaltjes meemaken.

De bewoners die in het Knoevelbos wonen zijn:

De familie Hazeknoevel, die bestaat uit Hazelientje en Haze-ventje en hun 2 kleintjes. Ze wonen in de grote eik op nummer 11. Hazelientje blijft lekker thuis voor het huishouden en handwerkt heel graag. Ze heeft een webwinkeltje waarvoor ze de leukste spullen ontwerpt. Hazeventje is houthakker/meubelmaker en helpt Hazelientje in het webwinkeltje. Haze-ventje heeft als bijbaan Paashaas en bezorgt zo rond de Pasen eitjes bij de andere Knoevels in het bos.

Familie Konijn, die bestaat uit Fientje en Huppert. Ze wonen in bij beuk op nummer 7. Fientje en Huppert hebben een winkeltje en verkopen echt alles. Huppert heeft als hobby slaapverhaaltjes schrijven.

Familie muis, die bestaat uit Miesje en Speedy en hun 6 kleine muisjes. Ze wonen in het gangenstelsel onder het bos. Miesje Bakt heel graag in haar keukentje. Speedy is bouwvakker.

Familie Beer, die bestaat uit Betsy en Teddy uit Australië. Ze wonen in hun blauwe huis bij het open stuk veld waar de grote beuk en Eik staan. Betsy is schooljuf en Teddy is architect.

Familie Fanty, dat zijn Liesje en Hansje en hun 3 zoontje en 1 dochtertje . Fanty’s dat zijn kleine trollen. Ze wonen in de grot. Liesje heeft als hobby bloemschikken. Hansje is dokter.

Familie Egel, dat zijn Katleentje en Stekeltje en hun 3 lieve dochtertjes. Ze wonen ook in een holletje. Samen hebben ze een noten winkeltje en Stekeltje is bij de vrijwillige brandweer.