Beren op bezoek!

Het was een koude avond in het Knoevelbos. Het Knoevelbos was nog bedekt door een laag witte glinsterende sneeuw.

Gezellig zaten Fientje en Huppert naast de openhaard.

Huppert las Fientje zijn net nieuw geschreven verhaaltje voor.

Eindelijk was het dan zo ver. Teddy Beer en Betsy beer waren aangekomen vanuit Australië.

 ‘’Hellooooo!’’ Riep Hazelientje toen ze Betsy beer en Teddy beer zag komen aanlopen. Ze hadden veel koffers bij. ‘’Hooooiii!’’ Riep Betsy blij. Betsy had een prachtige zalmkleurige jurk aan met wit bond om de mouwtjes en aan de onderkant van de jurk. “Oooo wat een mooie jurk” riep Hazelientje. De twee Knoevels knuffelde elkaar enthousiast.

Teddy beer en Hazeventje gaven elkaar een hand en lachte. ‘’Welkom in ons Knoevelbos.’’ Zei Hazeventje vriendelijk. ‘’Dankjewel.’’ Antwoordde Teddy beer. ‘’Laten we naar binnen gaan en de plannen van de verhuizing bespreken met een lekkere kop warme chocomelk.’’ Zei Hazeventje. ‘’Goed plan.’’ Antwoordde Teddy beer. “Gaan jullie maar naar binnen ”zei Hazelientje. “Wij lopen nog even door naar Fientje” Okee riep Hazeventje.

Hazelientje wilde ook zo’n jurkje met bond en misschien kon Fientje die voor haar bestellen.

Toen ze bij Fientje in de winkel aangekomen waren was Miesje daar ook. Die vond de jurk van Betsy ook al zo mooi. Hazelientje zei “heey Fientje kan je mij niet ook zo’n jurk bestellen. “Ïk ook ik ook” riep Miesje. Nou zo gezegd zo gedaan de prachtige jurkjes zouden snel geleverd worden.

“Geweldig” zei Hazelientje “En dan maak ik ze na voor in een handwerkpakketje van voor in mijn webwinkeltje. Zo kunnen de kinderen er ook mee spelen.

“Het is 6 uur en tijd voor de winkel te sluiten” zei Fientje. “Goedzo riep Miesje dan kunnen we naar onze ventjes”. Bij de mannentje was het ondertussen ook heel gezellig Speedy en Huppert waren ook gekomen. En het bleef nog heel lang gezellig tot in de kleine uurtjes in het grote Knoevel bos.

“Wat een mooi verhaaltje weer” zei Fientje gapend “Zullen we dan maar naar bed gaan zei huppert”